Birincê bi mirîşk çawa çêdibe? Gav bi gav tarîfa birinca mirîşkê

 Xwarina herî girîng a tama kevneşopî û pêjgeha me ya Kurd bê guman birincê Qerejdaxê ye.  Birincê mirîşk jî beşek girîng a çanda xwarinên kolanan e.  Heke hûn dixwazin li malê birincê mirîşkê çêkin, hûn dikarin rîseta me biceribînin...



 Merîca mirîşkê çawa çêdibe? gav bi gav recipe birinc mirîşkê

 Xwarina herî girîng a tama kevneşopî û pêjgeha me ya tirkî bê şik birinc e. Birincê mirîşk jî beşek girîng a çanda xwarinên kolanan e. Heke hûn dixwazin li malê birincê mirîşkê çêkin, hûn dikarin rîseta me biceribînin...

 Birinca mirîşkê ku bi awayekî pir pratîkî tê pijandin, bi tehm û têrbûna xwe dikare valahiya xwarina sereke bi tena serê xwe tije bike. Ji bilî vîtamînên B û D, birinc ku depoya kalsiyûmê ye, bi naveroka xwe ya nîşayê enerjiyê dide laş, mirîşka ku ji hêla proteîn û rûn ve pir dewlemend e, hewcedariya laş bi vîtamînên A, B peyda dike. , C, D, K, fosfor û hesin. Ji ber vê yekê birincê mirîşkê mîneralek, vîtamîn û enerjiyê ye. Bi taybetî dema ku hilberên mirîşkên saxlem ên bi organîk têne çandin û birincê rast ji bo pilafê têne hilbijartin, birinca mirîşkê xwarinek pir xweş û tendurist e.


 Malzemeyên ji bo rîça birincê mirîşkê


 2 singê mirîşkê organîk


 1 kevçîyê çayê xwê


 Ji bo birincê 2 qedeh birinc


 2 kevçîyên xwarinê rûnê zeytê


 2 kevçî rûnê


 3 kevçîyê mirîşkê


 1 kevçîyek îsota reş


 Gav bi gav amadekirina reçeteya birincê mirîşkê


 Piştî ku 12 sîngên mirîşkan baş şuştin, 5 qedeh av têxin taseke kûr û bihêlin bihele.


 2 Memikên mirîşkan heta ku nerm bibin tê kelandin. Mirîşka pijandî bi tenik di tabloyek cuda de ji hev veqetînin.


 3 Ji bo birincê, birinca xwe 15 deqeyan di ava germ de bihelînin û baş bişon.


 4Piştre rûn û rûnê zeytûnê têxin tenûra birincê û germ bikin.


 5 Birinca ku we berê şuştiye berdidin, têxin rûnê germkirî û bipijin heta zelal bibe.


 6 3 qedeh stûyê mirîşkê li birinca biraştî bikin û 10 deqeyan li ser germê kêm bikin.


 7 Piştî ku av rijand, mirîşkên ku we bi têlan veqetandine, li ser birinca xwe bikin.


 Piştî ku 82 deqe li ser germa kêm tê pijandin, îsota reş lê bikin û carekê tev bidin hev. Birincê mirîşkê ji bo xizmetê amade ye.

Yorum Gönder

0 Yorumlar