Pênaseya şorba nîskê ya bi fêkî

 Ma hûn naxwazin şorba nîskê bi fêkîyan re bikin yek û tama efsanewî bistînin?  Xezal, zukçîn, îsota kapya û nîsk... Va ye şorba nîskê ya bi fêkîyan...


Malzemeyên ji bo pênaseya şorba nîskê ya bi fêkî.


 1 pîvaz


 1 gêzer


 1 zucchini kesk


 1 îsota sor


 1 kevçîyê xwarinê tomato paste


 Nîv kasa lênûsa sor


 Nîv kevçîyek rûn


 1 kevçîyê çayê xwê


 Nîv kevçîyek îsota reş


 Nîv kevçîyê cayê paprika



Pêşniyara xwarinê


  Ji ber ku nîsk gelek avê digire, divê hûn dem bi dem kontrol bikin û heke av kêm bibe ava germ lê zêde bikin.


 Meriv çawa Reçeteya Şorba Lênûsa Sebzeyan Dike?


 Di tebeqê de 1 pîvaza ku tê xwarin û 1 gêzerê rîtkirî bi nîv qedehek çayê rûn bipijiqînin. Em 1 zozanê kesk ê relandî û îsota sor a pir piçûk hûrkirî lê dikin û piçekî sor dikin. 1 kevçîyê xwarinê pasteya tomato lê zêde bikin. Em hinekî dizivirin. Nîv qedehek nîskên sor ên ku hatine veqetandin û şuştin, têxin nav. Me avê bi qasî 4 tiliyan tê de datînin. 1 kevçîyek xwê, nîv kevçîyek îsota reş û nîv kevçîyek îsota cayenê tevlihev bikin. Dema ku kel bû, bila li ser agirê nizm bipije. Em bi dîlan re xizmetê dikin. Xwarina xwe xweş bikin…


#AfiyetBe #AfiyetOlsun 

Yorum Gönder

0 Yorumlar