Ji bo Alerjiyê Çi Baş e: 10 Xwarinên Ku Ji Alerjiyên Demsalî re Baş in

 Alerjiya demsalî nexweşiyek e ku bi taybetî di mehên biharê de girantir dibe.  Hûn dikarin ji hin xwarinan sûd werbigirin da ku nîşanên alerjiyê kêm bikin.  Li vir 10 xwarinên ku ji bo alerjiya demsalî baş in hene:



Alerjîyên demsalî jî wekî rhinitis alerjîk têne zanîn. Ev nexweşiya ku bi taybetî di demsala biharê û derbasbûna demsalê de tê dîtin, bi nîşaneyên wek poz, xitimîna pozê, şînbûna çav, pisik û kuxikê xwe dide der. Nîşan dikarin di sibehê de zêde bibin. Ji ber ku polen li hewa zêde dibe û ji ber bayê belav dibe. Di alerjiyên demsalî de, dermanên alerjiyê û sprayên pozê yên ku piştî dîtina pisporê têne dayîn dikarin werin bikar anîn. Wekî din, mimkun e ku hin nutriyan werin bikar anîn da ku nîşanên alerjiyê kêm bikin.


Xwarinên Ku Ji Alerjiyên Demsalî re Baş in


 Ananas:

Ananas dikare nîşaneyên wek xişiya çavan û rijandina poz sivik bike. Ji ber ku ananas enzîma bromelainê dihewîne, ku dikare iltîhaba û acizbûnê sivik bike, ew dikare wekî alerjîk were vexwarin.


Sebzeyên Pel Kesk:

 Sebzeyên pelên kesk bi karotenoîdan dewlemend in. Bi vî awayî, ew bi iltîhaba şer dike û nîşanên wekî xişa çavan ji holê radike. Kelemê ku bi rûnê zeytûnê an jî rûnê avokadoyê tê tamkirin, vegirtina karotenoîd zêde dike.


Pîvaza sor:

 Ji ber ku antîhistamînek hêzdar e, pîvaza sor arîkariya hucreyên aram dike ku bertek nîşanî alerjenên hewayê yên wekî tozkulîlk û tozê didin. Ji bilî pîvazên sor, tîrêj, brokolî û sêv jî van madeyan hene


Sormasî [ Somon ]:

 Rûnên omega 3 yên di masiyên rûn de wek salmon iltîhaba laş kêm dike. Nîşaneyên wekî çavê xurifî û xirîna qirikê sivik dike. Xwarinên wekî makûr, gûz û sardîn jî bi omega 3-ê dewlemend in.


Kefîr:

Piştgiriya pergala berevaniyê dike, kefir hevsengiya bakteriyên bikêr ên ku di rûvî de dijîn diparêze. Ji hêla probiyotîkan ve dewlemend e. Lêbelê, mirovên ku bi bêtehemûliya laktozê re ne têne pêşniyar kirin ku kefir vexwin.


Hingiv:

Hingivê nepêvajoyî mîqdarek piçûk tozkulîlk heye. Beriya ketina mehên biharê girtina hingiv dikare berevaniya we xurt bike. Lêbelê, hêjayî gotinê ye ku piraniya hingiv dê polen ji kulîlkan vehewîne. Ji bo bandorên hingiv li ser alerjiyan bêtir lêkolîn hewce ye.


Sîr:

Sîr, ku ji hêla antîoksîdan ve dewlemend e, iltîhaba xwe sivik dike û pêşî li berdana hîstamîn digire. Bi vî awayî, ew giraniya nîşanên alerjiyê kêm dike.


Zencefîl:

Zencefîlan ku wekî antî-înflamatuar tê zanîn, pêşî li berdana histaminê digire. Hûn dikarin nîşanên xwe yên alerjiyê bi zêdekirina pariyên zencîreyê li çay an ava xwe sivik bikin.


Turmeric:

Turmeric, ku wekî bihara zêrîn jî tê zanîn, xwedan taybetmendiyên dijî-înflamatuar ên bihêz e. Di lêkolînek de, hate dîtin ku curcumin, hêmana çalak a turmeric, çalakkirina hucreyên hîstamîn-veşartina di laş de asteng dike.


Fêkî :

Bi taybetî berikên tarî ji hêla antîoksîdan ve dewlemend in û dikarin histaminê tehemûl bikin. Bi naveroka xweya vîtamîna C re, ew dikarin nîşanên wekî çavên avjenî û êşa qirikê sivik bikin. Bûz, cranberries û raspberries dikarin nîşanên rijandina poz û kêzikan ji holê rakin.


Noşî Can Be:)

Yorum Gönder

0 Yorumlar